Topmenu

De stadse derby eindigt onbeslist

Stadspark moest vandaag winnen om de directe degradatie te ontlopen en voor GRC telt bij een gelijkspel of overwinning nog een jaar 1e klasse.
Op een zonnig maar koud ,Corponello’ was het GRC die goed uit de start blokken begon.
De linker spits van GRC kreeg een ernorme kans in de 15e minuut maar het was keeper Frank Schilstra die goed redde voor Stadspark.
Na deze goede kans werd Stadspark wakker en begon beter aan de wedstrijd onder aanvoering van aanvoeder Michel Boonstra.
Het was dan ook Michel Boonstra die met een vrije trap een groot aandeel aan de 0-1 had van Stadspark.
Zijn schot werd gekeerd door de keeper van GRC die voor de voeten van Romario Tjong a Sie kwam en ook zijn schot werd gekeerd door de keeper maar in de rebound was verdediger Paul van de Leest er als de kippen bij en schoot hard in 0-1.
Niet veel later werd het zelfs 0-2 door de zelfde Paul van de Leest uit een goede voorzet van linksbuiten Merijn Alting kopte hij de 0-2 binnen.
Stadspark leek op rozen de 1e helft maar niets was minder waar in de 35ste minuut kwam GRC terug in de wedstrijd door een goed genomen corner scoorde GRC uit een scrimmage de 1-2 binnen.
Het leek erop dat Stadspark van slag was door de wissel die trainer Germain Beck deed om Gerrel Kranenburg te wisselen en een andere verdediger Armando Mulder erin te brengen.
Hierdoor werd het spel van Stadspark wat onrustiger en daar maakte GRC dankbaar gebruik van.
In de 44ste minuut mocht Stadspark een corner nemen die door GRC goed werd weggewerkt en met een counter nog gevaarlijk werd maar het bleef 1-2.
Maar het was toch nog in de 45ste minuut raak een lange bal werd door keeper Frank Schilstra verkeerd ingeschat en de spits van GRC proviteerde hiervan en kopt de bal in het lege doel 2-2.
Dit was tevens ook de ruststand.
Voor Stadspark was dit een domper en hoe zouden zij hier uit de kleedkamer komen.
Er moet immers gewonnen worden om nog kans te maken op nog een jaar 1e klas.
Maar eigenlijk kon de 2e helft wel schriftelijk afgeschreven worden want echte kansen kregen GRC en Stadspark ook niet meer.
Bij dit terechte gelijkespel is GRC het meest tevreden want hierdoor zijn ze zo goed als zeker veilig.
Voor Stadspark geldt dit zeker anders door dit gelijkespel zijn ze nog een plekje gestegen en komen nu dichtbij de directe degradatie.
Het zal de komende weken zeker beter moeten om nog aanspraak te maken op nog een jaar 1e klas.
Volgende week wacht Stadspark op zaterdagavond aanvang 19:15 uur v.v. Heerenveen.

Geen reacties

Geef een reactie