Topmenu

Finale om promotie tussen SC Stadspark en VV Beilen

10 juni 2018

LEEUWARDEN – Met een zeer volle bus gingen de spelers van SC Stadspark samen met de grote getale supporters richting Leeuwarden. Daar aangekomen op het zeer mooie sportcomplex van LAC Frisia 1883, De Magere Weide, waren de mannen van trainer Germain Beck gespannen. Met bijna een volledige selectie op Romario Tjong a Sie en Martijn Vos na (vakantie) gingen de mannen van Beck de strijd aan tegen eersteklasser LAC Frisia 1883.

Het was LAC Frisia 1883 die in de tiende minuut ook verdiend de 1-0 aantekende na slordig uitverdedigen van SC Stadspark. Het was keeper Arne Wilpshaar die Stadspark in de wedstrijd hield de eerste helft na goede reddingen. SC Stadspark kreeg amper grip op de wedstrijd maar het was spits Youri Kleve die toch nog een kansje kreeg maar de jonge keeper van LAC Frisia redde fraai.
Ruststand was dan ook terecht 1-0 voor eersteklasser LAC Frisia 1883. Trainer Germain Beck had in de rust het elftal op een aantal plaatsen gewijzigd en dat kwam in de tweede helft erg goed uit.

Het was Luciano Felida die uit een scrimmage de gelukkige 1-1 maakte voor Stadspark. Na deze doelpunt was LAC Frisia 1883 het spel volledig kwijt en was het Stadspark die het spel dicteerde. Maar meer dan een vrije trap van aanvoerder Michel Boonstra kwam Stadspark ook niet. De warrige scheidsrechter van vanmiddag floot na 90 minuten dan ook af.

Weer een verlenging voor beide ploegen na vorige week was het ook nu weer strijd tot aan het einde. Maar wederom was het Stadspark die de laatste adem had want het scoorde in de verlenging maar liefst drie maal. Het was weer Luciano Felida die uit een scrimmage de 1-2 aantekende en kort daarna was het Michel Boonstra die uit een vrije trap er 1-3 van maakte. De vele aanwezige supporters uit Groningen vierden dit al als een overwinning maar moest nog een helft gespeeld worden. In het laatste kwartier scoorde spits Youri Kleve op een fantastische manier de 1-4. Dit werd gevierd door alles wat van Stadspark was.Na 120 minuten besloot de scheidsrechter om er een einde aan te maken.

Het was een grote vreugde en opluchting wat de spelers en supporters vierden na het fluitsignaal. Er werd nog een klein feestje gevierd in de kantine van LAC Frisia en uiteraard volgde dit nog in de bus. Volgende week wacht alweer de volgende tegenstander en dat is vv. Beilen dat ook uitkomt in de tweede klasse. Beilen wist te winnen van Valthermond in een echte thriller 4-5. Zondag 17 juni wordt de finale gespeeld in het mooie Stadspark aanvang is om 14:30 uur komt allen.

Geen reacties

Geef een reactie