Topmenu

SC Stadspark neemt eerste horde Frisia met ruime cijfers

Onderstaand verslag verscheen op www.tweenul.nl

GRONINGEN – SC Stadspark heeft de eerste stap gezet om eersteklasser te blijven. In eigen huis in Groningen werd vanmiddag tweedeklasser LAC Frisia uit Leeuwarden met grote cijfers verslagen: 5-1. In de finalewedstrijd van de nacompetitie op neutraal terrein wacht tweedeklasser Hoogezand dat met 6-1 won van Stadskanaal. De andere finale gaat tussen GAVC en LSC 1890. De verliezers van beide wedstrijden krijgen een herkansing voor een plek in de eerste klasse.

Door Andor Heij

Stadspark kwam na negen minuten op voorsprong toen Romario Tjong-A-Sie van dichtbij een voorzet van Cedwin Tel afrondde: 1-0. Tjong-A-Sie en Tarik Bourakba van Frisia kregen daarna behoorlijke mogelijkheden. De Friezen kwam langszij door een kopbal van Erwin Wenselaar in de 33e minuut. Vijf minuten later knalde Sefan Lukic Stadspark weer op voorsprong na een vrije trap van Michel Boonstra. De behendige Said Loukili leek de gelijkmaker op het hoofd te hebben, maar de bal ging net naast. Namens Stadspark stuitte Manuel Villalain op Frisia doelman Mitchell Timmer.

Stadspark sterker

Na de pauze waren de eerste kansen voor het toen sterkere Stadspark via Tjong-A-Sie en Tel, die elkaar goed vonden vanmiddag. Na een corner van Tel tekende Tjong-A-Sie dan ook voor zijn tweede. Frisia nam risico en gaf ruimte weg. De kansen waren vooral voor Stadspark. Zo schoot Tjong-A-Sie op de bovenkant van de lat. Het vierde doelpunt was een beauty. Tjong-A-Sie nam een bal mooi aan, verstuurde een voorzet op maat naar Tel, die ook goed controleerde en raak schoot. In blessuretijd werd het nog 5-1 door Villalain. Frisia blijft door de nederlaag tweedeklasser.

Tropisch

“Het was wel zwaar, hier word je niet vrolijk van”, aldus Romario Tjong-A-Sie over de bijna tropische omstandigheden vanmiddag. “Het was zo warm. Je voeten brandden door dat veld in de voetbalschoenen”. Tjong-A-Sie vond de overwinning terecht. “De eerste 20 minuten hadden we het lastig en we hadden moeite met hun rechtsbuiten (Loukili). Die hebben we in de tweede helft vast gezet, maar hij kon zijn acties ook niet meer volhouden door de warmte. Wij waren toen met onze counters en de snelheid voorin gevaarlijker. We hadden de tweede helft onder controle”.

Fifty-fifty

De volgende tegenstander op Pinkstermaandag is Hoogezand: “Daar hebben we in de winterstop tegen geoefend en we zijn er hard af gegaan”, aldus Tjong-A-Sie. “Maar toen waren we ook flink aan het experimenteren. Het is een jonge ploeg met voorin een paar goede, snelle en sterke jongens. Het is een voetballende ploeg en dat ligt ons wel. Ik denk dat onze kansen fifty-fifty zijn”.

SC Stadspark – LAC Frisia 5-1. 1-0 Romario Tjong-A-Sie (9.), 1-1 Erwin Wenselaar (33.), 2-1 Stefan Lukic (37.), 3-1 Romario Tjong-A-Sie (63.), 4-1 Cedwin Tel (78.), 5-1 Manuel Villalain (90.). Toeschouwers 150.

Man van de wedstrijd: Romario Tjong-A-Sie (Stadspark)

Amusementswaarde: 7,5

Stadspark: Schilstra, Fernand, De Jonge, B Boonstra, P Boonstra, Lukic (Nanlohy, 64.), M Boonstra, Tjong-A-Sie (Davidson Descelles, 80.), Tel, Schieving.

Frisia: Timmer, Hoekema (Ruisch, 46.), Schaafsma, Pater, Wenselaar, Bourakba, Den Hartog, Vaatstra, Osahon, Loukili, Yedema (Terpstra, 69.).

Geen reacties

Geef een reactie