Topmenu

SC Stadspark zo1 moet in herkansing

Gelezen op tweenul.nl

EELDE – “Het liefst waren we gewoon kampioen geworden, maar dit is natuurlijk ook prachtig”, aldus Hoogezand aanvaller Justin Slor. “Promoveren in de finalewedstrijd van de nacompetitie”. Hoogezand won vanmiddag op het sfeervolle sportpark van Actief in Eelde met 2-1 van SC Stadspark en daardoor promoveert Hoogezand naar de eerste klasse F. De stad-Groningers krijgen een herkansing om eersteklasser te blijven. De tegenstander is tweedeklasser LSC 1890 uit Sneek, dat vandaag na stafschoppen verloor van GAVC uit Grouw.

Door Andor Heij

Hoogezand speelde wat makkelijker en kreeg ook de eerste kansen. Justin Slor stuitte twee keer op Stadspark doelman Frank Schilstra en Heine Uuldriks mikte net naast. Namens Stadspark profiteerde Romario Tjong-A-Sie bijna van een fout achterin bij Hoogezand. Zijn schot ging via het been van een tegenstander naast.

Doelpunten

Na 34 minuten kwam Hoogezand voor toen Uuldriks een voorzet van Peter van Son beheerst binnen tikte. Lang kon Hoogezand er niet van genieten. Cedwin Tel kopte drie minuten later een ingooi door en Manuel Villalain mikte raak 1-1. Drie minuten na de pauze combineerde Hoogezand er even lustig op los en Mart Bloeming joeg de bal van een meter of twintig snoeihard in het Stadspark doel: 2-1.

Paal

In de 53e minuut werd Tel op Hoogezand doelman Teun Hoekstra gestuurd. Tel probeerde het subtiel met een lob, maar de bal ging over. Stadspark bleef het proberen, maar echte kansen bleven verder uit. Hoogezand kreeg er wel een paar via Uuldriks, Van Son en Slor. Sebastiaan Wollinga was het dichtst bij de bevrijdende derde met een bal op de paal. Tel kreeg in de slotfase nog een mogelijkheid voor Stadspark, die voorlangs ging. Daarna kon het feest bij Hoogezand beginnen.

Eigen jongens

“We hebben een heel goed seizoen gehad”, aldus Justin Slor. “We hadden maar één doel en dat was promoveren. We hebben het ook gedaan met veel eigen jongens en dat maakt het extra mooi”. Slor denkt dat Hoogezand een rol van betekenis kan spelen in de eerste klasse. “Het zijn allemaal jongens van de club, dus die zie ik ook niet zo maar weg gaan. En er sluiten ook jonge jongens uit de jeugd aan die er in de breedte goed bij kunnen. En misschien komen er nu ook spelers van buitenaf, omdat we volgend seizoen in de eerste klasse spelen”.

Opladen

Voor Stadspark waren de druiven zuur. “Zij waren beter en hebben verdiend gewonnen”, zei verdediger Ferdy de Jonge na afloop. “We hadden het slimmer moeten spelen en de kansen moeten afmaken”. Die waren er te weinig aldus De Jonge: “Het ontbrak ons vanmiddag vooral in de tweede helft aan de eindpass”. Voor Stadspark wacht nog een herkansing tegen LSC 1890 aanstaande zondag om degradatie uit de eerste klasse te voorkomen: “Het is de laatste kans, we gaan ons nog één keer opladen en het gaat lukken. Dat weet ik honderd procent zeker”.

Hoogezand – SC Stadspark 2-1. 1-0 Heine Uuldriks (34.), 1-1 Manuel Villalain (37.), 2-1 Mart Bloeming (48.). Toeschouwers: 600. (Toegang gratis)

Man van de wedstrijd: Mart Bloeming (Hoogezand, met de winnende treffer)

Amusementswaarde: 7,5

Hoogezand: Hoekstra, Vos, Thomas, Van Wijk, Fluks, Ozcelik ( Bodewes, 85.), S Wollinga, Bloeming, Slor, Uuldriks, Van Son (B Wollinga, 82.).

Stadspark: Schilstra (Wilpshaar, 46.), Fernand, De Jonge, P Boonstra, B Boonstra (Van der Leest, 60.), M Boonstra, Lukic (Davidson Descelles, 82.), Schieving, Villalain, Tjong-A-Sie, Tel.

Geen reacties

Geef een reactie