Topmenu

Sc Stadspark zo1 trapt af met 6-0 overwinning

Na een geweldige voorbereiding te hebben gehad, waar we oa een derde plek hebben behaald op het sterk bezette VVG/Gjaltema toernooi en een 1e plek hebben behaald in de poulefase van de beker, door oa tweemaal van een eerste klasse te winnen. Maar ook 2 oefenwedstrijden hebben verloren tegen oa Groen Geel en WKE, waar ook weer veel leerstof uit is gehaald. Zijn we eindelijk begonnen aan de competitie. De spelers en de staf zijn er klaar voor. Een spelersgroep van 22 spelers, die uit 15 nieuwe spelers bestaat, maar ook een staf die grotendeels uit nieuwe mensen bestaat. In korte tijd heeft trainer Germain Beck hier een TEAM van kunnen maken. Een TEAM die voor elkaar wil knokken, strijden en elkaar respecteert zoals je iedereen zou moeten respecteren. Een TEAM waar humor belangrijk is maar ook serieus kan zijn op de momenten dat het van je gevraagd wordt. Een TEAM die conditioneel erg goed in elkaar zit, veel talent in zit en voor elkaar wil werken. Een TEAM waar de reservespelers net zo belangrijk zijn als de basisspelers. Het TEAM lijkt in balans door een goede mix van verschillende mensen met ieder zijn kwaliteiten.  

Zondag 24-9-2017, 14.30 uur. Aanvang eerste competitiewedstrijd 2e Klasse K van Sc Stadspark Zondag 1.

Tegenstander Peize 1, zat vorig seizoen ook bij Zondag 1 in de competitie. We kennen het team als een lastige tegenstander met een fanatiek publiek. Vandaag leek echter voor Zondag 1 alles mee te zitten. Prachtig weer, redelijk wat publiek aanwezig (voor een wedstrijd in de stad). Ik denk dat er al gauw een kleine 100 man publiek aanwezig was. Het buitenterras geopend, met uitzicht op het veld, gezellige supporters aanwezig, wat willen we nog meer………..

Zondag 1 begon deze dag met een oude traditie die weer is op gepakt, namelijk gezamenlijk lunchen bij een thuiswedstrijd. Het was een prima verzorgde lunch, waarvoor we de vrijwilligers, die dit hebben geregeld nogmaals hartelijk voor willen bedanken.

Start van de wedstrijd, Stadspark begon wat zoekende naar hoe de tegenstander hun spel zou gaan spelen. Na 10 minuten werd het spel van Stadspark gespeeld zoals de trainer de opdrachten had geven. Stadspark was duidelijk sterker begonnen aan de wedstrijd dan Peize. De tegenstander heeft een uitstekende keeper die met regelmaat de  kansen die Stadspark kreeg eruit haalde. Na een half uur spelen scoorde George Goguadze de eerste doelpunt en een paar minuten later mocht zijn broertje David Goguadze een penalty keihard binnen schieten. Dit was tevens de ruststand 2-0. 

Na de pauze begon Stadspark wederom sterk aan de wedstrijd, Na 20 minuten spelen in de tweede helft gaf George Goguadze een lob met de punt van zijn voet, precies op maat, richting onze sterk koppende Youri Kleve, die hem er keurig erin kopte, 3-0. De 4-0 werd gescoord door onze sterk spelende Boye Boonstra en de 5-0 werd gescoord door de pas in het veld gekomen Gerrel Fernand. Kay Bootsma, speler van Stadspark A1, die met regelmaat minuten maakt bij Zondag 1, scoorde de afsluitende 6-0.

Een geweldige TEAM prestatie, waar iedereen verantwoordelijk is geweest. Geen enkele speler heeft deze dag zijn taak verzaakt, alles zat mee, geweldig sfeer bij het publiek, prachtig weer, mooie doelpunten, goede derde helft, waar ook weer vele vleesprijzen te winnen waren. Kortom een geweldige start van de competitie. 

Een trotse leider.

Geen reacties

Geef een reactie