Topmenu

Stadspark Zondag 2 vergeet zichzelf te belonen op Ameland

Met enige tegenzin reisde Zondag 2 afgelopen zondag af naar het eiland. Het doel was duidelijk: drie punten binnenslepen bij Geel-Wit. Dan zouden er ook écht stappen kunnen worden gezet en zou Stadspark een aantal plekken stijgen op de ranglijst.

 

Waar we sterk begonnen, en ook vrijwel de gehele eerste helft verdedigend goed stand hielden, kwam Geel-Wit voor de rust door een bal uit de kluts op een 1-0 voorsprong. Dat dit doelpunt het direct gevolg was van de scheidsrechter die een hoekschop toekende waar er duidelijk sprake van een doeltrap, is dan wel weer jammer. Desondanks was de sfeer in de kleedkamer goed en was iedereen ervan overtuigd dat er iets te halen was op Ameland.

 

Na de rust werd het door een knappe kopgoal van Paul 1-1. De tweede helft was Stadspark dominant, beter, en hieruit volgde goed voetbal en een aantal kansen. Helaas kwamen we voor de tweede keer op een achterstand. 2-1, wederom uit een hoekschop, dit keer terwijl er sprake was van een overtreding op keeper Rubin. De scheidsrechter had dit –natuurlijk- niet gezien.

 

De wedstrijd leek gespeeld, maar in een knotsgekke eindfase werd het door snelle goals van resp. Kevin en Luciano 2-2 en vervolgens 2-3. Met nog minder dan tien minuten op de klok konden de spelers en de staff de overwinning al ruiken. Helaas was een oerdomme pass over de eigen helft van ondergetekende de inleiding van een laat tegendoelpunt. Na het slecht wegwerken achterin van deze bal veroverde Geel-Wit de bal en kwam de bal voor de goal. Derhalve moest er aan de noodrem getrokken worden en volgde een penalty. Zo werd het nog 3-3 en dus gingen we met slechts 1 puntje naar huis.

 

Voor de neutrale kijker was dit ongetwijfeld een spannende wedstrijd vol spanning en doelpunten. Over het algemeen mogen we denk ik toch best tevreden zijn een punt uit het vuur te hebben gesleept in een wedstrijd waarin de arbitrage ook niet bepaald meezat. Wederom hebben we veerkracht getoond door tot twee keer toe terug te komen van een achterstand. Dit biedt goede hoop voor de wedstrijd tegen Hoogezand komende zondag.

 

Sjoerd Koopal

Geen reacties

Geef een reactie