s.c. Stadspark Zo1 verliest eerste competitiewedstrijd van MOVV.

Op het knusse en kleine sportpark van MOVV moesten de mannen van trainer Harry Zwiers het opnemen tegen het gepromoveerde MOVV uit Midwolda.

Het hoofdveld (gras) lag er goed bij daar kon het zeker niet liggen vandaag.

Helaas was aanvoeder Michel Boonstra vandaag afwezig door werk en Paidjah Davidson vakantie toch had trainer Zwiers nog een aardig elftal op het veld staan.

Scheidsrechter Koning uit Scheemda maar liefst 1 km van Midwolda af floot om precies 2 uur af voor de aftrap.

Stadspark wist hoe MOVV ging spelen met veel passie en strijd maar daar wisten een aantal spelers niet mee om te gaan.

Want binnen 2 minuten kreeg MOVV al een strafschop na zeer slordig uit verdedigen van Stadspark.

Goalgetter Jordi Blaauw wist hier wel raad mee en zette MOVV op een 1-0 voorsprong.

Was Stadspark nu wel scherp na deze blunder nou nee want nog geen 5 minuten later stond het 2-0 na weer een misvatting in de verdediging van Stadspark was het linksbuiten David Glaus die er 2-0 van maakte.

Grensrechter Dennis Hofstee vlagde voor buitenspel maar scheidsrechter Koning zag het anders en keurde de goal goed.

Stadspark kreeg meer grip op de wedstrijd en kreeg ook mogelijkheden om de 2-1 te maken.

Na een goede actie van Quinten Kruizenga aan de linkerkant van het veld was het Djon Beekman die de 2-1 goed inschoot.

Het leek erop dat Stadspark zich her pakte en de 2-2 hong in de lucht maar vlak voor de rust in de 44ste minuut was het MOVV die de 3-1 maakte uit een goede counter was het Stijn Janssen die dat deed.

Trainer Harry Zwiers was niet te spreken over de eerste helft en liet dat duidelijk blijken in de rust met goede aanwijzingen.

Na rust moest er zeker meer gebeuren om er nog een wedstrijd van te maken en dat gebeurde dan ook in de 49 ste minuut.

Spits Winston Bendt werd in de 16 meter gebied getorpedeerd en kreeg terecht een strafschop.

Het was aanvoerder Cedwin Tel die hier wel raad mee wist en de 3-2 op het scorebord neer zette.

Met nog bijna een dik half uur te gaan moest Stadspark meer druk zetten op de verdediging van MOVV om een gelijkspel of misschien nog een winst eruit te slepen.

Maar het wou niet lukken Tiuri Schieving kreeg nog een grote mogelijkheid maar miste van dichtbij en Quinten Kruizenga schoot nog tegen de lat.

Ook MOVV kreeg nog kansen om de voorsprong groter te maken maar de scherpte was ook bij hun weg.

Het bleef helaas 3-2 in het voordeel voor MOVV wat aan Stadspark zijde zeker een grote teleurstelling was.

De neusjes moeten even weer in de goede richting en dan wacht zondag alweer s.c. Stadskanaal waar Joop Gall de trainer van is.

Bij sommigen van Stadspark een bekende waar hij in het verleden trainer was van v.v. de Vogels.

Deze wedstrijd begint om 14:30 uur met na afloop live-muziek met zanger Jakob van der Laan.