Stadspark Zo1 neemt een punt mee uit Zeijen.

Op een goed bespeelbaar grasveld had Stadspark het zeer lastig vandaag tegen SVZ uit Zeijen.

Onlangs (1 september) speelde de mannen van trainer Harry Zwiers nog de bekerwedstrijd tegen SVZ eindstand was toen 3-3.

Stadspark begon vandaag met 4 andere spelers op het veld dan op 1 september.

Stadspark heeft het bijna altijd lastig op een gewoon grasveld en ook vandaag was dat weer goed zichtbaar.

Het fysieke SVZ begon scherp en vel aan de westrijd en maakte het Stadspark dan ook het voetballen bijna onmogelijk.

Toch kreeg Stadspark goede mogelijkheden door Winston Bendt (kopbal) en een goed genomen schot van Tiuri Schieving maar zijn inzet ging voorlangs.

Het was SVZ die in de 18e minuut op een voorsprong kwam door een kopbal van Luc van Zanten nadat Josias Eshuis helemaal mis zat na een voorzet vanaf de rechterkant van het veld 1-0.

Dit was tevens ook de ruststand.

Het moest aan Stadspark zijde na rust zeker beter gaan om er nog wedstrijd van te maken met 2 wissels Paidjah Davidson voor Djon Beekman en Jeroen van Gestel voor Maik Nitschowsky was daar het hopen op.

Maar ook deze 2 jongens kregen geen grip op de wedstrijd en het fysieke spel Paidjah Davidson viel later zelfs weer uit met een blesseure.

Het werd nog erger voor Stadspark want in de 65e minuut bracht SVZ door Daan Sabbe de stand op 2-0 na een scrimmage voor de goal was SVZ slagvaardiger dan de verdedigers van Stadspark.

Met nog goed 20 minuten op de klok moest Stadspark alles of niets spelen en meer risico gaan nemen om proberen terug te komen in de wedstrijd.

Het was linksbuiten Quinten Kruizenga die met een goede actie zich vrij speelde aan de linkerkant en met een bekeken schot de 2-1 aantekende.

Stadspark was weer terug in de wedstrijd maar na een hele domme actie van keeper Joell Roeters die een rode kaart kreeg na een handgemeen met de spits van SVZ kon scheidsrechter Garic niet anders dan de rode kaart trekken.

Met Cedwin Tel op het doel en met 10 man verder was het vertrouwen bij de meeste Stadsparkers weg.

Maar het pakte heel goed uit voor Stadspark want Cedwin Tel hield met 2 goede reddingen zijn doel schoon en Quinten Kruizenga maakte vlak voor tijd met een fantastische afstandschot de 2-2!

Alles wat voor Stadspark was vierde deze doelpunt dan ook als een overwinning.

Toch nog een punt pakken na met 10 man verder te moeten en met een speler in doel als keeper geeft dit toch nog een goed gevoel.

Volgende week komt Noordster uit Oude Pekela op bezoek in Stadspark aanvang 14:30 uur.