s.c. Stadspark Zo1 wint eerste wedstrijd tegen s.c. Stadskanaal

Op een zonnig sportpark Stadspark moesten de mannen van trainer Harry Zwiers het vandaag opnemen tegen s.c. Stadskanaal dat net als Stadspark was gedegradeerd uit de 2e klas vorig seizoen.

De eerste helft was van een hoog niveau tempo was hoog aan beide kanten en het voetbal was ook goed met aan beide kanten vele goede mogelijkheden.

Het was Stadskanaal die in de 7e minuut raak schoot uit een goede voorzet vanaf de rechterkant van het veld was het Dennis Heijne die het laatste tikkie gaf 0-1.

Het spel golfde op en neer en in de 12e minuut was het Quinten Kruizenga die met een schitterende actie de bal in de kruising joeg en zo de stand op 1-1 zette.

Stadspark was in deze fase van de wedstrijd de betere ploeg en kreeg vele kansen waaronder spits Winston Bendt en Cedwin Tel.

Het was Winston Bendt die Stadspark in de 22 ste minuut op een verdiende voorsprong zette na een goed genomen hoekschop van Djon Beekman 2-1.

De 3-1 van Stadspark was een aanval uit het boekje via Cedwin Tel kwam de bal bij rechtsachter Maik Nitschkowsky die met een goede voorzet Winston Bendt bereikte en deze ver boven zijn tegenstander uit kwam en met een harde kopbal voor de 3-1 zorgde.

Vlak voor de rust in de 43 ste en 45 ste minuut gaf scheidsrechter May Winston Bendt en aanvoerder Michel Boonstra een gele kaart wegens commentaar op de leiding.

De tweede helft begon Stadspark weer sterk aan de wedstrijd en kreeg twee grote kansen via Michel Boonstra en Winston Bendt om de voorsprong groter te maken maar helaas voor Stadspark gingen hun inzetten naast de goal.

Stadskanaal nam meer risico om die aansluitingstreffer te maken maar tot echte kansen kwamen ze niet.

In de 55 ste minuut werden ze geholpen door scheidsrechter May die een onterechtte strafschop gaf aan Stadskanaal na een schouderduw.

De penalty werd goed genomen door Jeffrey Bakker die keeper Joell Roeters kansloos liet 3-2.

Zo werd het toch nog spannend de laatste half uur van de wedstrijd en ging Stadskanaal erweer in geloven.

Maar Stadspark kwam niet echt meer in moeilijkheden en kwam zelf nog tot scoren in de 85 ste minuut via een hoekschop van Michel Boonstra was het Cedwin Tel die de vrijstaande Nick Berends bediende en deze de bal met zijn lichaam in het doel duwde 4-2.

Scheidsrechter May had er nog zin in want er waren maar liefst 9 minuten extra bijgekomen.

Stadskanaal kreeg op de rand van de 16 meter nog een vrijeschop in de 99 ste minuut! Het was Kevin Nijmeijer die de bal hard in de bovenhoek schoot en hiermee de eindstand op 4-3 zette.

Al met al was het een mooie en goede wedstrijd om te zien voor de toeschouwers die aanwezig waren vandaag.

Volgende week is de uitwedstrijd in Zeijen tegen SVZ aanvang 14:00 uur.