Eerste overwinning voor s.c. Stadspark Zo!

Op een druilige en kille Stadspark moesten de mannen van trainer Harry Zwiers het vandaag opnemen tegen het onbekende Oldeholtpade.

Na twee zondagen niet te hebben gevoetbald waren de mannen van Zwiers deze zondag  fit en scherp aan de wedstrijd begonnen.

Ook de teruggekeerde Remco Jonkman zat weer bij de selectie nadat hij een jaartje bij zaterdag 1 heeft gezeten en een poosje geblesseerd is geweest was hij erweer bij.

De bedoeling was Remco rustig te brengen maar het was  al binnen een kwartier dat trainer Harry Zwiers een beroep op hem moest doen .

Verdediger Edi Jaka moest met een hoofdwond het veld verlaten voor Remco.

En dit pakte voor Stadspark niet verkeerd uit Remco stond samen met good-old Peter Boonstra in het centrum van de verdediging en gaven bijna geen kans weg.

In de 12e minuut was het aanvoerder Michel Boonstra die met een harde knal Stadspark op voorsprong zette.

Stadspark was fel in hun duels en won ook bijna al hun duels en Oldeholtpade had weinig in te brengen voor rust.

In de 30 ste minuut was het wederom aanvoerder Michel Boonstra die de 2-0 maakte uit een verre ingooi van Jomaro Kelwulan was het Boonstra die vrij in kon tikken.

Ook had Stadspark recht op een strafschop toen Jomaro Keluwan werd neergelegd in het strafschopgebied maar arbiter Beenker vond het niet zwaar genoeg om te fluiten.

Vlak na deze actie scoorde Oldeholtpade tegen in de 37 ste minuut 2-1 dit was tevens de ruststand.

Ook de 2e helft begon Stadspark weer fel en argressief aan de wedstrijd en gaf het weinig kansen weg aan Oldeholtpade.

Het was Jomaro Kelwulan die de 3-1 op het scorerbord zette met een harde schuiver ging de bal via de paal in het doel.

Na deze doelpunt ontstond er een kleine opstootje tussen Jomaro en zijn directe tegenstander waarop scheidsrechter Beenker alleen Jomaro bestrafte met een gele kaart.

Kort na dit opstootje zocht de zelfde tegenstander Jomaro weer op en die op zijn beurt zich niet kon beheersen en zijn 2e gele kaart kreeg van scheidsrechter Beenker.

Stadspark moest met 10 man verder met nog goed 20 minuten op de klok maar het was Stadspark die weer uit een goede aanval vanaf de rechterkant door Cedwin Tel doorbrak en hij de vrijstaande Michel Boonstra op maat bediende en die op zijn beurt de terechte 4-1 voorsprong voor Stadspark maakte.

In de 85 ste minuut wees scheidsrechter Beenker wel naar de strafschop stip nadat de bal vanaf een halve meter op de elleboog van Remco Jonkman kwam wees hij naar de stip.

De strafschop was voor de goed keepende Erwin Miedema kansloos en zo met nog 5 minuten te spelen was de stand 4-2.

Maar na deze strafschop werd Oldeholtpade niet meer echt gevaarlijk en hield Stadspark zich goed staande met 10 man.

Eindelijk een overwinning waar een ieder van Stadspark  op zat te wachten.

Aankomende zondag wacht weer een lastige tegenstander dan gaan de mannen naar Valthermond aanvang 14:00 uur.