Stadspark JO7-1: Kampioen in plezier maken, plezier in kampioen worden

Stadspark JO7-1 is één van de twee JO7-teams die dit seizoen zijn gestart met spelen in de KNVBcompetitie. Het team bestaat uit:

  • Luca van Mal – Geselecteerd uit Stadspark gelederen – Enthousiaste bikkel met top conditie en power in duels – Enige speler die bij de start van het seizoen al 6 jaar was.
  • Yani Boonstra – Zoon van aanvoerder Michel van Stadspark Zondag 1 – Heeft een nog betere trap dan zijn vader – Spelverdeler en assist koning – Moet nog leren veteren.
  • Emiel Koelijev – Geweldige verdediger – Onverslaanbaar in 1 tegen 1 – Scoort graag vanaf eigen helft.
  • Olivier Akkermans – Jongste speler van het team – Laatste aanwinst op de transfermarkt – Zeer talentvol – Vaardig in beslissende assists – Schaakstrateeg.
  • Julius Jissink – Getransfereerd van concurrent – Goalgetter – Houdt van slidings – Heeft soms wat moeite met verliezen.

Fase I van de competitie

Het seizoen begon in september na amper te hebben getraind in het zonovergoten Roden in en tegen zowel de plaatselijke VV, als tegen GRC en Lycurgus. De eerste wedstrijd was even wennen; door drie goals van Yani werd de overwinning veilig gesteld. In de wedstrijd tegen GRC scoorde Emiel het doelpunt van het (half) jaar: vanaf eigen helft over alle spelers heen. Julius was messcherp tegen zijn voormalige teamgenoten en had met 9 goals een groot aandeel in de 12-0 zege, de hoogste score van het seizoen. Ook het 3e duel op de eerste speeldag werd gewonnen tegen onze – inmiddels – vrienden van Lycurgus, waarmee de eerste negenklapper van het seizoen een feit was: de perfecte start van het seizoen. Feest!

Tijdens de eerste fase van het seizoen had Stadspark JO-7-1 zeven verschillende tegenstanders waarvan sommigen meerdere weken op rij op het programma stond. Alle tegenstanders werden verslagen: GRC, Lycurgus, Zuidhorn, Peize, HFC en twee teams van vv Roden. Slecht een enkele keer werd er een wedstrijd verloren. Medio oktober, op een knollenveld in Peize (zonder Emiel en Olivier, maar met invaller Lev), werden de dik verdiende medailles vol trots gedragen: het eerste kampioenschap was een feit (ookal houdt de KNVB helaas de stand niet bij). 100 goals in 6 speeldagen en weinig puntverlies, en dat in een competitie waarbij iedereen van elkaar wint. Het was sportief maar vooral sociaal de ideale beginfase van het seizoen.

 

Fase II van de competitie

Na een succesvolle oefencampagne in de Herfstvakantie (tegen oa GVAV Rapiditas en SJO Coendersborg) was Stadspark JO7-1 ingedeeld in een sterke competitie met tegenstanders die aangaven in Fase I alle wedstrijden te hebben gewonnen. De competitiestart in Stadion Esserberg was perfect: niet alleen Be Quick JO7-1 werd verslagen, ook TLC en VEV konden het enthousiaste spel van Stadspark niet bolwerken. Met 25 goals en de eerste negenpunter van deze Fase was een betere start ondenkbaar, zeker niet tijdens de gezellige nazit met ouders en spelers.

 

De tegenstanders in deze Fase waren duidelijk sterker dan in Fase I. Naast oude bekenden Zuidhorn en HFC, werd er wekelijks gestreden tegen Be Quick (2 teams), GRC (ander team) en dus VEV en TLC. Met passie en beleving was het elke zaterdag een feest, zowel bij het grote aantal overwinningen met slechts 1 doelpunt verschil, als na een enkele nipte nederlaag. Op 16 december werd het seizoen thuis afgesloten met de 3e negenpunter in 6 speeldagen, waardoor Stadspark JO7-1 voor ook in Fase II van de competitie kampioen was geworden, ook al was er wederom geen officiële eindstand.

 

Zaalcompetitie en toernooien

In de winterperiode organiseerde Stadspark zaalvoetbal trainingen voor JO7-JO13. De KNVB organiseert een korte winter zaalcompetitie van vier wedstrijddagen voor de jeugd vanaf JO8. Stadspark JO7 deed mee aan deze competitie en streed tegen tegenstanders als Stadspark JO8 (combi met Stadspark JO7-2), Coendersborg JO8 en GRC JO8.

Het spelletje in de zaal is met 4 tegen 4 erg vergelijkbaar met het spelletje 4 tegen 4 op het veld. In de zaal wordt er echter met keeper gespeeld en dat geeft het spelletje weer een andere dimensie. Afstandsschot kampioen Yani bewees dat hij ook met keeper op doel vanuit alle posities het netje wist te vinden. Dit lukte echter beter met een gewone veldvoetbal dan met een plofbal. De laatste speeldag van de zaalcompetitie leverde een negenpunter op en alhoewel de KNVB de stand voor JO8 ook niet bijhoudt, wist Stadspark JO7 meer puntjes bij elkaar te spelen dan alle tegenstanders en dus was de conclusie: Zaalkampioen!

Tussen de competitiewedstrijden door deed Stadspark met een mixteam mee aan een indoor boarding toernooi in de oude manege te Winsum. Vanuit JO7-1 deden Luca en Julius mee en namens JO7-2 waren dit Ramses en Kris. Trainingslid Ilay completeerde het team en liet met enkele fraaie goals van zich horen. Goelgetter Julius scoorde op één speeldag 25 keer en na overwinningen op Eenrum, HFC en Winsum was Stadspark kampioen van het boarding toernooi.

 

Fase III van de competitie staat voor de deur

Plezier door overwinningen dan wel overwinningen door plezier. Beide waren de eerste seizoenshelft volop aanwezig. Stadspark JO7-1 kijkt dan ook uit naar de tweede seizoenshelft. In Fase III van de competitie treffen we naast oude bekende HFC vooral veel nieuwe tegenstanders: Velocitas, Groninger Boys, Helpman, Gorecht, HS ’88 en nieuw team van Be Quick.

Olivier, Emiel, Luca, Yani en Julius kunnen niet wachten om weer te voetballen …