s.c. Stadspark degradeert na 7 jaar terug in de 3e klas.

Na een dramatische wedstrijd vorige week tegen degradant HOVC 3-2 verlies moest er vandaag gewonnen worden van Helpman om nog kans te maken om via de na-competitie degradatie te ontkomen.

Stadspark begon nog aardig aan de wedstrijd en kreeg mogelijkheden door aanvoerder Michel Boonstra en spits Cedwin Tel maar hun inzetten gingen naast de goal.

Helpman had het betere van het spel maar kwam niet echt tot grote kansen die kreeg Stadspark nog wel maar de scherpte ontbrak.

In de 28 ste minuut kreeg Helpman een corner waar uit een rebound werd gescoord door verdediger Paul van Brussel na het los laten van de bal van keeper Erwin Miedema.

Dit was tevens ook de ruststand 0-1.

Trainer Harry Zwiers gooide na de rust nog een extra aanvaller in het veld Jomaro Kelwulan kwam in het veld voor middenvelder Jasper de Vries.

Stadspark kreeg nog grote kansen wederom door Michel Boonstra die alleen voor de keeper stond maar zijn inzet ging over het doel.

Ook Jomaro Kelwulan kopbal (paal) en Cedwin Tel kregen nog grote mogelijkheden maar het was Helpman die de 0-2 aantekende in de 66 ste minuut.

Wederom uit een corner werd de bal ingekopt door aanvaller Jan van Essen en via Josias Eshuis belande de bal in de goal.

Invaller Danny Sims deed nog iets terug en schoot de bal hard in de touwen 1-2.

Maar er was geen hoop meer bij Stadspark het werd ook nog 1-3 en 1-4 door Jan van Essen (kopbal) en door topscoorder Tim Sanders na een harde schuiver.

Degradatie is een feit voor Stadspark en volgend seizoen voetballen in de 3e klas na 7 jaar!