Stadspark slikt weer een nederlaag!

Stadspark zondag1 moest het vandaag opnemen tegen middenmoter Valthermond.

Er werd gespeeld op een bijveld die verder goed bespeelbaar was het hoofdveld lag eruit wegens renovatie.

Waar vorig jaar nog werd gelijk gespeeld met 1-1 werd er nu kansloos met 5-1 verloren van een gretig Valthermond.

In het nieuwe en mooie uittenue begon Stadspark heel zwak aan de wedstrijd het was dan in 8e minuut al raak voor Valthermond na een te korte terugspeelbal van verdediger Remco Jonkman op doelman Erwin Miedema was spits Dion van der Laan er als de kippen bij om de 1-0 te maken.

Nog geen paar minuten later was het bijna weer raak er werd de zelfde fout in de verdediging van Stadspark gemaakt maar gelukkig was Valthermond slordig in de afwerking.

Na een goed kwartier spelen kwam Stadspark beter in de wedstrijd en kreeg zowaar nog goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken.

In de 25ste minuut was het dan raak voor Stadspark en wat voor een aanvoerder Michel Boonstra haalde van zo’n 25 meter uit en de bal vloog in de bovenhoek een wereldgoal.

Dit moest Stadspark vleugels geven en het begon ook zeker beter te voetballen en kreeg via Nal Stranjar en Paidjah Davidson nog grote mogelijkheden om op voorsprong te komen voor de rust.

Ook na de thee begon Stadspark nog wel scherp aan de wedstrijd na een klein opstootje langs de zijlijn van het veld met Michel Boonstra kreeg Stadspark een hele grote mogelijkheid met 2 man alleen op de keeper af van Valthermond maar de grensrechter van Valthermond pakte deze middag zeker punten voor hun want dit was zeker geen buitenspel.

Scheidsrechter van Driel uit Beilen floot dan ook zeer onterecht af voor buitenspel die verder een goede wedstrijd floot.

Hierna was Stadspark het spoor bijster en kwam niet meer in de wedstrijd binnen een paar minuten was de wedstrijd gespeeld.

Valthermond scoorde maar liefst nog 4x waardoor de eindstand op 5-1 kwam te staan.

Dit was een zware domper voor Stadspark die zeker nu de rug moet rechten en voor de komende weken punten moeten gaan pakken om uit de gevaren zone te blijven.

Aankomende zondag wacht alweer een belangrijke wedstrijd tegen Musselkanaal die een puntje meer hebben dan Stadspark dus een echte degradatie knaller!

De wedstrijd begint om 14:30 uur in Stadspark scheidsrechter is de heer E.S.B. ten Horn uit Veendam.