Amicitia VMC 3 – SC Stadspark 4 (28-01-2024, verslag)

Voor de winterstop ging het voortvarend met Stadspark 4. Het team behaalde maar liefst 28 punten uit 10 wedstrijden. Achter de schermen is men zelfs al voorzichtig bezig met het kampioenschap. Is dit echter niet te vroeg, dat is de grote vraag…..

Amicitia uit was de volgende horde. Het derde team van Amicitia stond op plek 12 van de 12, laatste dus. De bookmakers hadden een duidelijke favoriet en gaf Amicitia weinig kans. Maar goed, de bal is rond en in de voetballerij zijn er geen makkelijke wedstrijden meer. Amicitia begon scherp aan de wedstrijd en had zich voorgenomen om Stadspark het niet zomaar cadeau te geven. Harde duels werden uitgevochten en ook was de grensrechter (van Amicitia) opmerkelijk vaak aan het vlaggen. Zelfs de scheidsrechter constateerde dit en had zijn bedenkingen en kon dan ook niet anders dan de grens laten vervangen door iemand anders.

 

Op een gegevens moment werd de bal over links gespeeld en kreeg Luitinho de bal. Linksback Luitinho (Jeroen Luiten) kon de bal naar eigen zeggen niet goed kwijt en besloot de bal door het midden te spelen. De pass was niet zuiver en de bal werd onderschept en de 1-0 was een feit. ‘Tandje erbij’ en ‘baltempo omhoog’ werd er vanaf de zijkant en in het veld geroepen, maar het ging stroperig bij Stadspark 4. De bal rolde nog niet zo goed als voor de winterstop en rolde ook vaak verkeerd en het spel ging op en neer. Het was uiteindelijk Bert Mooibroek die ineens de bal voor zijn linkerbeen kreeg en zonder aarzelen de 1-1 binnenschoot. Een toch wel bevrijdende treffer die snel werd opgevolgd door de 1-2. Stadspark leek dan nu ook door te gaan drukken, maar ineens was Amicitia daar weer met de 2-2, een snelle tegenaanval vanaf links en Tom Buis werd geklopt. De scheids floot voor de rust en er was werk aan de winkel voor gedoodverfde titelfavoriet in deze klasse.

Het was aan Henk Vos (succescoach) om een donderspeech te geven en het heeft gewerkt. 2-2 werd na de rust omgezet naar een 2-8, met o.a. goals van Jochem Klinkhamer en Brian Swabedissen. Stadpark 4 heeft nu 31 punten uit 11 wedstrijden gehaald. Gruno 3 wacht a.s. zondag op Sportpark Stadspark. Wedstrijd begint om 10.00 uur Nederlandse tijd