Stadspark zo1 revancheert zich – de 15-jarige Jermain van der Kooi maakt debuut

SC Stadspark had wat goed te maken na de 9-2 nederlaag van vorige week bij Helpman. En dat deed het, middenmoter Sellingen werd in het Stadspark met 3-1 verslagen. Grote man bij Stadspark was Cedwin Tel die drie keer scoorde. Voor rust hielden beide clubs elkaar in evenwicht en waren er weinig grote kansen over en weer. Maar de kansen die Stadspark kreeg werden koel benut door Cedwin Tel. In de 13′ minuut werd Tel vrij voor de keeper gezet en scoorde hij heel beheerst door de bal in de hoek te schuiven, 1-0.

Sellingen werd gevaarlijk met een kopbal die net over ging en een schot wat door de Stadspark keeper mooi uit de bovenhoek getikt werd. Vijf minuten voor rust verdubbelde Tel de marge, wederom kwam hij oog in oog met de keeper van Sellingen en deze keer schoot hij van een meter of 15 hard raak, 2-0.

Na rust had Sellingen veel balbezit en was Stadspark vooral bezig de gasten van hun doel te houden. Dat gebeurde niet heel subtiel, maar het werkte wel want Sellingen kwam niet tot grote kansen. Zo’n twintig minuten na rust viel de beslissing, Cedwin Tel maakte in de 64′ minuut zijn mooiste van de drie, met een fraaie lob vanaf een meter of 25 bezorgde hij Stadspark een 3-0 voorsprong.
In de slotminuut deed Sellingen vanaf de stip nog wat terug, Machiel Buining maakte er 3-1 van.

geschreven door: Martijn Minnema via OOG Sport

De volgende bijzonderheid deed zich voor (red.):

In de 80 ste minuut viel de 15 jarige Jermain van der Kooi in.

Hij speelt normaliter in s.c. Stadspark JO 17 het is voor het eerst dat erbij Stadspark in de 10 jarig bestaan dat er zo’n jonge debutant is ingevallen bij zondag 1.

Proficiat Jermain!