s.c. Stadspark Zo1 krijgt voetballes!

Afgelopen zaterdagavond heeft Stadspark zondag 1 voetballes gekregen van stadgenoot Helpman.

Het werd maar liefst 9-2 voor Helpman waar oud trainer van Stadspark Robert Bos nu de trainer is.

Na een goede trainingskamp in Benidorm en een goede training van afgelopen dinsdag van de groningse Politie dacht men bij Stadspark klaar te zijn voor deze wedstrijd.

Maar het pakte verkeerd uit voor de mannen van trainer Harry Zwiers die zelf nog lid is van Helpman.

Stadspark die het deze avond moest stellen zonder aanvoerder Michel Boonstra (geschorst) en keeper Erwin Miedema (vakantie).

De wedstrijd begon met een minuut stilte na het overlijden van Finn Ruijg het jongere broertje van Stadspark speler Kas Ruijg na een tragisch ongeval.

Hierbij willen wij Kas en zijn familie condoleren met het verlies en veel sterkte wensen de komende tijd.

Helpman kwam al vroeg op voorsprong door goalgetter Tim Sanders maar het was Jasper de Vries die Stadspark binnen een minuut alweer op gelijke hoogte bracht.

Jasper de Vries deed voor het eerst weer mee na 6 maand afwezig te zijn geweest door een wereldreis hij speelde tevens een goede wedstrijd.

Twee minuten later was het alweer raak voor Helpman na een counter bracht Mo Bellghro de stand op 2-1.

Maar Stadspark liet het hier niet bij zitten en ging weer brutaal de aanval op zoeken via middenvelder Josias Eshuis die 2 man passeerde in het strafschopgebied en daarna werd gevloerd.

Scheidsrechter Alkema kon niks anders dan de bal op de strafschopstip te leggen.

Aanvoerder Cedwin Tel stond klaar om aan te leggen maar toen viel plots het licht uit en werd de wedstrijd gestaakt.

Bijde partijen moesten de kleedkamer opzoeken om daar te overleggen met scheidsrechter Alkema waar de wedstrijd verder kon worden gespeeld.

De keuze werd gemaakt door bijde partijen om de wedstrijd op het hoofdveld van Be Quick te hervatten.

Het begon in de 26 ste minuut met een strafschop van Stadspark die hard en goed ingeschoten werd door spits Cedwin Tel 2-2.

Maar na deze strafschop werd Helpman sterker en kwam het in de 35ste minuut op een verdiende voorsprong na een goed genomen corner kopte Berend Rondhuis de 3-2 tegen de touwen.

Stadspark was het helemaal kwijt op het veld van Be Quick en kwam geen minuut meer in de wedstrijd.

Helpman wist nog tweemaal voor de rust te scoren via Korne Dijkhuizen en Kevin Hofman en zo de stand op 5-2 te zetten.

Trainer Harry Zwiers ging in de rust maar liefst 4 wissels toepassen waar hij bijna het hele elftal wel kon wisselen want het was vandaag een totale off-day.

Ook de tweede helft was Stadspark machteloos het was Helpman die de score nog hoger maakten met maar liefst nog 4 doelpunten na de rust en zo de eindstand op maar liefst 9-2 zetten.

Het moet aan Stadspark zijde zeker beter gaan de komende weken anders word het wel heel lastig om zich veilig te stellen in de 2e klasse I.

Aankomende zondag wacht weer een lastige tegenstander dan komt het sugge Sellingen naar het Stadspark de aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.