Stadspark 4 (zondag) wint ook lastige uitwedstrijd tegen Engelbert

Stadspark begon overtuigender aan de wedstrijd dan twee weken geleden tegen Amicitia.
Er werden gelijk aan het begin wat kansen gecreeerd, maar het bleef 0-0. Rond de 20ste
minuut was het echter Engelbert met een gevaarlijk uitbraak, maar Tom Buijs kwam goed
zijn goal uit en maakte deze aanval onschadelijk. Detail, Tom Buijs speelde deze wedstrijd
niet in zijn opvallende groene of gele tenue, maar in het blauw (stond hem goed)
Jordy Veninga, dit seizoen topscorer van Stadspark, kreeg op een gegeven moment de
bal en gaf een steekpass op Roman Doelkamid en met een bekeken schot was de 0-1 een
feit. Engelbert zocht nog naar de 1-1 voor rust, maar het was Danny Schuurman die met de
bal aan de voet richting het doel van Engelbert ging en rond de 16 meter, net voordat hij
wilde uithalen, onderuit geschoffeld werd. De scheidsrechter zag deze overtreding, maar
floot bewust niet en gaf voordeel. Even later belande de bal bij Bas Degenhart en die
aarzelde niet, 0-2 bij rust!
Tweede helft ging van start, 0-2. Het was duideijk, niets meer weggeven, eventueel nog een
paar goaltjes erbij maken, punten mee naar huis en aan het bier. Dit liep echter anders, de
eerste 20 minuten waren voor Engelbert en als snel stond het 1-2 en dat gaf ze vleugels. De
2-2 werd ook in mum van tijd gemaakt en we hadden weer een wedstrijd. Het spel ging op
en neer, Stadspark schoot nog een bal op de paal en lat en Engelbert schoot de 3-2 binnen,
maar werd afgekeurd door een goed vlaggende Rene Koers (tevens werkzaam voor post NL,
maar daar hebben we er meer van in het team) Het was uiteindelijk Jordy Veninga die de bal
op rechts kreeg en een medespeler vrij voor de goal zag staan. Die bal kwam alleen niet aan,
omdat een speler van Engelbert ertussen zat met de grote teen en onbewust de bal zo
raakte, dat hij in eigen goal ging. Stadspark stond weer voor, 2-3. Jordy Veninga, eerder
verantwoordelijk voor de assist op de 1-0, kreeg een afgemeten voorzet van rechts en
knikte de bal in de linkerhoek, goed voor de 2-4. Dribbelkoning Amin, goed voor altijd een
paar minuten te laat komen, kreeg het vertrouwen van succescoach Henk Vos. Hij speelde
de hele wedstrijd en dat heeft zich uitbetaald. In de slotminuten van de wedstrid ging hij
aan de haal met de bal, passeerde een paar spelers van Engelbert en schoot de bal vanaf
links in de rechter bovenhoek. Uitstekende goal en de wedstrijd was daarmee definitief
beslist.
Concurrent Helpman verspeelde punten in de thuiswedstrijd tegen Groen Geel en lijkt
daarmee definitief af te haken voor de titel. Er zijn nog wel 10 wedstrijden te spelen, dus er
kan nog wel veel gebeuren, maar de titel komt steeds dichterbij. De volgende officiele
competitiewedstrijd is pas op 3 maart en wat voor één. De kraker tegen VVK3, rechstreekse
concurrent. Verschil is nu 7 punten en als ook die wordt gewonnen, dan kan er weinig meer
fout gaan voor Stadspark 4 op de zondag.